Dosky na údenie40x20 cm 2 kusy céder, RÖSLE

Kód: 25077
€26,80 –1 %
Dosky na údenie40x20 cm 2 kusy céder, RÖSLE
€26,80 –1 % €26,40
Skladom (1 ks)
Môžeme doručiť do:
21.5.2024
Možnosti doručenia

Sada 2 ks grilovacích a údiacich dosiek, ktoré sa dajú opakovane používať vďaka masívnej hrúbke 12 mm.

Detailné informácie

Podrobný popis

Sada 2 grilovacích a údiacich dosiek z prírodného červeného cédra. Prenáša chuť z ušľachtilého dreva do grilovaného pokrmu, ten sa nepripáli, jemne sa ugriluje, stratí a hlavne zostane šťavnatý. Dokonca aj na väčšie grilované potraviny, ako je celý losos (rozmery: 40 x 19,5 cm). Vďaka hrúbke dreva 1,2 cm možno každú dosku použiť niekoľkokrát. Ideálne sa hodí na grilovanie rýb, hydiny a bravčového mäsa. Grilované jedlo získalo jemnú vôňu cédru s ostrejšou chuťou. Ryby a mäso sa pripravujú jemne a zostávajú šťavnaté.

  • Aromatická doska z prírodného červeného cédra
  • .
  • Žiadne pridané chemikálie ani príchute
  • Vďaka rozmerom 40 x 19,5 cm je ideálny aj na väčšie grilované potraviny, ako je napríklad losos
  • Vďaka hrúbke masívneho dreva približne 1,2 cm sa dá opakovane použiť
  • Pre všetky typy grilov (na drevené uhlie, zemný plyn a elektrické)

APoužitie: Pred každým použitím na grile sa musí aromatická doska umiestniť a zaťažiť (má tendenciu plávať) vo vode aspoň na 1 hodinu. Je dôležité zabezpečiť, aby zostal úplne pod vodou a mohol napučať. Pri príliš krátkom namáčaní vo vode hrozí, že drevo začne pri grilovaní horieť. Dostatočné navlhčenie tiež zabezpečuje, že sa pri zahrievaní odparujú arómy obsiahnuté v dreve, čo dodáva pripravovanému jedlu úžasnú dymovú arómu. Do vody možno pridať víno, whisky, pivo na zvýšenie chuti...

ROESLE_GERMAN_Quality

Recept na grilovaného údeného lososa:

  • Polovica lososa (filet s kožou)
  • 2 polievkové lyžice bieleho cukru
  • 4 polievkové lyžice hnedého cukru
  • štipka nového korenia (mletého)
  • celá polievková lyžica morskej soli
  • čerstvo mleté korenie
  • štipka drvenej rasce
  • 1-2 limetky

1. Namočte aromatickú dosku na noc do vody, vyberte ju z vody a hodinu pred grilovaním osušte.

2. Zmiešajte korenie a cukor, umyte lososa pod tečúcou vodou a dôkladne osušte. Položte na dosku na krájanie kožou nadol, opatrne prekrojte, aby ste podľa potreby na niekoľkých miestach takmer odstránili kožu, hojne pokvapkajte limetkami a celé posypte zmesou cukru a korenia.

3. Nechajte 15 minút odpočívať

3. Gril rozohrejte na teplotu približne 200 °F, položte dosku na krájanie s lososom nad uhlie alebo plameň na 5 až 10 minút, aby sa z neho začalo dymiť. Paštétu presuňte do nepriamej grilovacej zóny (mimo dosahu tepla) a nechajte ju pripraviť na požadovaný stupeň prepečenia (približne 25 až 30 minút).

Dodatočné parametre

Kategória: Grilovacie stojany
Záruka: 2 roky
Farba: Hnedá
Materiál: dřevo
Typ výrobku: Údiace príslušenstvo

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: